Изложба в Народното събрание на Р. България „Българската картография в Международната година на картата“ с участието на КартГео ООД

1 National reportКартГео ООД взе участие със свои карти в изложба „Българската картография в Международната година на картата“. Експонатите бяха изложени от 14 до 24 ноември в сградата на Народното събрание на Р. България и предизвикаха изключителен интерес сред депутати и посетители. Изложбата бе официално открита на 17 ноември 2016 г. от заместник-председателя на Народното събрание Димитър Главчев, председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев и председателя на Българска картографска асоциация Теменужка Бандрова.

Изложбата бе организирана от Комисията по икономическа политика и туризъм, Комисията по културата и медиите и Българска картографска асоциация, като кулминация на поредица от събития, посветени на Международната година на картата 2015-2016, обявена от ООН и подкрепена от Международната картографска асоциация. Българска картографска асоциация отправи благодарствено писмо към българския парламент и обяви дарение, с подкрепата на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, на карта „Странджа“ за всички депутати и посетители на изложбата. Картата е изработена и издадена от КартГео ООД и МТКЦ Геопан с широка обществена подкрепа.

1 National report 1 National report 1 National report 1 National report

25 ноември 2016