Релефна карта на България   Релефна карта на България
  Хоризонтален мащаб: 1:570 000
  Вертикален мащаб: 1:90 000
  Вид: релефна карта
  Формат: 108/82 cm

 

     Обхват на картата: територията на Р България и прилежащите територии на съседните държави.
     Картна проекция: Ламбертова конформна.
    Релефът е 3D изобразен, като триизмерното възприятие е засилено чрез асоциативно хипсометрично оцветяване, изохипси (хоризонтали) и изобати. Представени са всички планини в България, техните основни дялове, главни върхове и планински проходи. На картата са изобразени морета, езера, язовири, реки; градове, села, административни центрове; железопътни линии, автомагистрали, пътища с тяхната категоризация; държавни граници и гранични контролно-пропускателни пунктове; курортни и туристически комплекси; основни летища и пристанища.
    Чрез триизмерно представен релеф и допълнителното му мащабно увеличаване (М 1:90 000) се подчертават градацията на височината и топографското разнообразие. С помощта на картата могат да се изследват планински вериги, долини, равнини и други форми на релефа в три измерения. Картата е подходяща както за опознаване и изучаване на топографията на България, така и за планиране на пътешествия, туристчиески походи и приключения!
    Чудесно предложение за училища и образователни центрове; държавни и обществени структури; офиса, кабинета и дома!
    

    Картата се предлага в два варианта:

  • „Класик“ - изчистена визия и повишена стабилност на картата чрез добавени бели лайсни от твърдо PVC;
  • „Лукс“ - въздействието на картата е засилено чрез луксозна масивна рамка.

 

    Релефната картата на България е удостоена със сертификат за качество от Българска картографска асоциация - 0004/20.03.2019 и е включена в списъка на сертифицираните картографски издания в България.

 

Релефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на БългарияРелефна карта на България